Gyakran ismételt kérdések

Igyekszünk minden felmerülő kérdésre pontos és kielégítő választ adni!

Ismerjen meg minket!

Mi is pontosan a Vascsodák.hu?

A Vascsodák.hu – ” Az online kovácsműhely” egy webáruház amelynek fő profilja a kandalló kiegészítők és tartozékok, kovácsoltvas lakberendezési illetve ajándéktárgyak gyártása. Fő profilunk mellett minden olyan kovácsoltvas terméket legyártunk amire a kedves látogatónak igénye van. Mindezek mellett kovácsoltvas kapuk, keritések gyártásában is jeleskedünk!

Milyen termékeket gyártunk illetve forgalmazunk?

Vascsodák.hu által gyártott termékek közé tartoznak a kovácsoltvas/modern megjelenésű kandalló szellőzőrácsok és tartozékok, ajándéktárgyak mint pl: kovácsoltvas rózsa akár díszdobozban is , lakberendezési és ajándéktárgyak, egyedi igény szerinti gyártás, kapuk, korlátok és keritések.

Érdekel a Vascsodák története. Hol olvashatok Rólatok bővebben?

A Vascsodák.hu történetéről olvashat a Rólunk menüpontban és a Blogunkban. Megtekintheti a régi katalógus oldalunkat ahol a munkáinkat is megosztottuk a kezdetektől fogva.

Van üzlethelyiségük?

Egyenlőre nem rendelkezünk üzlethelyiséggel. A kovácsoltvas kandalló szellőzőrács kínálatunk megtekinthető a nyíregyházi partnerünk Mi-Jó Vas Kft. üzletében.

Mi tartozik a Vascsodák specialitásai közé?

Specialitásaink: kandalló szellőzőrácsok és kiegészítők, az ajándékozásban is tudunk segíteni a kovácsoltvas örök rózsa kínálatunkkal! További specialitásaink közé tartoznak a kovácsoltvas kapuk, korlátok és keritések.

Kandalló szellőző rácsokkal kapcsolatos gyakori kérdések

Miért érdemes választani a Vascsodák által gyártott szellőző rácsokat?

Kandalló szellőrőrács kínálatunk teljesen egyedi kézműves termékekből áll. Masszív, strapabíró szellőzőrácsaink kézzel készülnek! Kínálatunk mind méretekben, mintákban, színekben és kivitelben is folyamatosan bővül. Egyedi gyártásra is lehetőség van ugyanis tudunk igazodni a kandallója stílusához! Mindezek mellett ingyen szállítjuk Önnek!

Mit kell tudnom a szellőző rácsokról?

Kandalló szellőzőrácsaink Modern és kovácsoltvas kivitelben találhatóak meg a webáruházunkban. Ezek masszív szerkezetek melyek kiváló légáteresztéssel bírnak. Szinterezett festése strababíró és hőálló. Kézzel készülnek. Alap, csavarozható és nyitható kivitelben is elérhetőek.

Beépítési méret és teljes méret. Mit jelent ez pontosan?

Röviden és tömören: A kandalló szellőzőrács rendelkezik egy külső takaró peremmel és egy belső (hátsó) résszel.
A hátsó rész mérete a beépítési méret. 
A kandalló szellőzőrácsok beépítési mérete, a megadott méret viszintes és függőleges oldalából 40-40 mm-t levonása utáni méret lesz!
Bővebben itt tájékozódhat! Magyarázatok, beépítési segédletek letölthető PDF illetve megnézhető a Youtube csatornánkon!

Hogyan történik a beépítés?

Beépítés történhet építési ragasztóval vagy csavarozható ( tiplis ) megoldással.
A nyitható-zárható kandalló szellőzőrácsokat a beépítő keret belső ( fal felőli ) részen található süllyesztett, csavarozható fülekkel lehet rögzíteni. Amennyiben lehetséges törekedjünk a maximális biztonságra és használjunk megfelelő csavarokat és tipliket!

Milyen színeket és festési eljárást alkalmazunk?

Szín kínálatunk folyamatosan bővül, hogy minden stílusú lakáshoz megtalálja a megfelelően passzoló színeket!
A festés általában parterünk műhelyében történik ún. porfestés ( szinterezés ) eljárással. Elektrosztatikusan feltöltött kandalló szellőzőrácsok magához vonzzák a kívánt színű festékport, aztán 200C fokon egy erre kialakított kemencében ráégetik. Előnye, hogy nincs egyenletlen, festetlen rész, kiválló hő és korróziógátló továbbá esztétikus és gyönyörű. Különös esetekben ( nem lehetséges a porfestés, SOS határidő ) kézi festés történik. Előnye: már másnap útnak tudjuk indítani csomagját, szintén hő és korróziógátló a felület.

Gyártanak kandalló szellőzőrácsot egyedi méret és stílus szerint?

Természetesen igen! Webáruházunk kandalló szellőzőrács kínálatában ha nem találta meg a megfelelő mintájú vagy méretű terméket akkor előzetes egyeztetés után egyedileg legyártjuk Önnek a megfelelő kandalló szellőzőrácsot!

Kovácsoltvas kandalló kiegészítők és tartozékok

Mi tartozik a kandalló kiegészítőkhöz?

Kandallója fontos kiegészítői lehetnek a kandalló szellőzőrács, kandalló szett, hamutálca és a tüzikutya ( más néven fakutya). Ezeket megtalálja a webáruházunkban, illetve egyedi gyártásra is lehetőség van.

Csak kovácsoltvas stílusban készítjük a kiegészítőket?

Általában igen, de követjük a kort, a divatot és készítünk modernebb, letisztultabb stílusban is ilyen jellegű termékeket.

Egyedi gyártás szóba jöhet?

Igen! Bátran kereshetnek bármilyen kovácsoltvas termék egyedi gyártásával!

Kovácsoltvas örök rózsák díszdobozzal

Az örök rózsákikat milyen alkalomra ajánlják?

Egyik fő specialitásunk a kovácsoltvas örök rózsa készítése. Mivel nagy odaadással készítjük így a minőség boritékolható!
Bármilyen alkalomra ajánljuk ezeket a rózsákat!  Születésnap, névnap, udvarlás, évforduló, édesanyáknak és nagymamáknak meglepetésként akár díszdobozzal és egyedi üzenettel ellátva! A szállítás itt is ingyenes! 🙂

Olcsóbb rózsákhoz elérhető a díszdoboz?

Természetesen kérhető a prémium minőségű díszdoboz ami felár tárgyát képezi.

Szállítás során a díszdoboz nem sérül?

A dobozokat tervezéskor igyekeztünk úgy tervezni, hogy a súly/masszivitás aránya tökéletes legyen. Sajnos a rohanó világunkban előfordulhat, hogy a biztonságos csomagolás ellenére megsérül a doboz.. Nem szabad elkeseredni! Jelezd a csomag átvételekor a futárnak, jegyzőkönyvet ír és cseréljük a sérült terméket!

Mennyire tartósak ezek a rózsák?

A név kötelez! A kovácsoltvas örök rózsáink élettartalma : örökkévalóság +1 nap 🙂

Több darab vásárlása esetén kaphatok kedvezményt?

Természetesen! Nagy mennyiség rendelése esetén egyedi árat kérhet az alábbi menüpont alatt.

Egyedi elkézelés alapján történő gyártások

Milyen kéréssel fordulhatok Önökhöz?

Kovácsoltvas termékek, kandalló szellőzőrácsok, kapuk kerítések és minden ami kovácsoltvas! Természetesen minden jellegű elképzelést meghallgatunk és igyekszünk a legtöbbet segíteni!

Egyedi elképzelés gyártása mennyi időt vesz igénybe?

Kovácsoltvas egyedi termékek gyártása 3-2 hétig is elterjetdhet! További információkat az alábbi linken olvashat.

Mit tegyek ha nem találtam meg a webáruházukban azt amit kerestem?

Ha nem találta meg amit keresett de mindenféleképpen szeretné legyárttatni akkor kereshet minket e-mailban, telefonon illetve a kapcsolat menüpont alatt megadott elérhetőségi információk bármelyikén!

Posta vagy futár lehetséges?

Természetesen lehetséges! Az ország egész területére szállítunk! Külföldi szállítás is lehetséges.
A szállításról itt olvashat bővebben!

Szállítás és garancia

Mennyi idő alatt érkezik meg a raktáron lévő rendelésem?

Rendelés feldolgozásától követve 1-3 munkanap alatt érkezik a csomagja!

Kovácsoltvas örök rózsákat tényleg ingyen szállítják?

A díszdobozos örök rózsáinkat ingyen szállítjuk. Az olcsóbb rózsákat nagy mennyiség rendelése esetén tudjuk küldeni díjmentesen.

A webáruházban található termékekre vállalnak garanciát?

Természetesen a garancia minden webáruházunkban található termékre vonatkozik. A garanciális feltételekről itt olvashat bővebben.

Garaciájuk mennyi ideig érvényes?

Termékenként változó a garanciális időtartam. Bővebb információt itt olvashat!

Nem találta meg a kért információt? Kérdezzen Tőlünk!